Anders Åhrlin anordnar en välgörenhetskonsert i Bålsta med några av Sveriges mest framstående artister – bland andra Babben Larsson och Nanne Grönvall – för att hjälpa utsatta kvinnor och barn.

Välgörenhetskonsert för utsatta kvinnor och barn

Den 12 september hålls välgörenhetskonserten ”En generös kväll i Bålsta” till förmån för utsatta kvinnor och barn.
– Babben Larsson, Nanne Grönwall, Patrik Isaksson och Ninni Bautista uppträder och det kommer att bli en fantastisk kväll, säger arrangören Anders Åhrlin.

Publicerad Senast uppdaterad

Anders Åhlin blev i våras inbjuden till en matlagningsdag tillsammans med medlemmar från Stadsbruds-kåren.

– Det var en grupp kvinnliga skådespelare och artister, däribland Babben Larsson, och vi hade en mycket trevlig dag tillsammans. Stadsbrudskårens arbete inspirerade mig till att arrangera välgörenhetskonserten för att stötta utsatta kvinnor och barn, berättar han.

Några av Sveriges främsta underhållare

Det blir en kväll med några av Sveriges främsta underhållare som bjuder på både pop, rock, musikal och stand-up, uppbackade av ett liveband.Komikern och tv-profilen Babben Larsson, som för övrigt bor i Grillby, och Anders Åhrlin som drivit Bålsta Optik tillsammans med Annmari Åhrlin i många år, pratade ihop sig under matlagningsdagen.

– Jag sa till Babben att vi måste samla in mer pengar! Det gör vi nu. 

Konserten äger rum på Fridegårdsscenen som har plats för runt 260 besökare.

– Vi har nu sålt runt hälften av biljetterna och jag hoppas såklart att det blir fullsatt. Det blir en kväll med stor underhållning och för ett väldigt viktigt ändamål.

Biljetterna finns att köpa på Billetto.se (man söker på ”En generös kväll i Bålsta”) och alla intäkter går oavkortat till Stadsbrudskåren, för att sedan slussas vidare till utsatta kvinnor och barn.

Brinner för välgörenhet

Välgörenhet har alltid legat varmt om Anders Åhrlins hjärta och han har tillsammans med Annmari och deras Bålstabutik bland annat samlat in 4 000 par glasögon och rest två gånger till Kenya och Tanzania för att där syntesta lokalbefolkningen och skänka bort de insamlade glasögonen. 

Han var även mentor för hockeylegendaren Sven Tumba under hans sista tjugo år i livet och stöttade då arbetet med Sven Tumbas stiftelse som drev och bekostade fem stora skolor i Sydafrika.

Anders Åhrlin har gjort gott både när och fjärran och ”En generös kväll” är ett av många av hans initiativ.

– Kvällens artister ställer upp helt gratis och Bålsta Optik står för kvällens alla övriga kostnader. Vi hoppas nu att många kommer och njuter av kvällen med oss och stöttar Stadsbrudskårens viktiga arbete.

Lions är värdar under kvällen och tar emot gästerna och när gästerna lämnar så får varje besökare ett personligt presentkort på 350 kronor som kan användas på Bålsta Optik.

Powered by Labrador CMS