De tre finalisterna till Årets Enköpingsbo: från vänster Ulrika Möller, Nils Sedvall (vinnare) och Lisa Alvemark.

Nils Sedvall hyllas för sitt arbete för de äldre och Hökens boulebana 

I går korades för första gången ”Årets Enköpingsbo” under Enköpingsmässans regi. Det var en känslosam vinnare Nils Sedvall som tog emot priset.
– Jag är så förbaskat glad! utbrast han. 

Publicerad Senast uppdaterad

Tidigare i våras gick Enköpingsmässan ut med att de i år skulle tilldela ett pris: Årets Enköpingsbo, och uppmanade allmänheten att gå in på hemsidan och nominera personer som de tyckte förtjänar att lyftas. 

Kriterierna var att personen måste vara folkbokförd i Enköpings kommunen och verkar i och för orten. En jury valde sedan ut tre finalister som alla fick komma upp på scenen: Nils Sedvall, Lisa Alvemark och Ulrika Möller. 

"Utan honom skulle det inte vara möjligt att spela boule och vistas där på denna oas”

Nils Sedvall stod som årets vinnare och nomineringen lästes upp av konferenciern Niclas Buskenström: 

” På Hökens boulebana tillbringar han många timmar i veckan för att se till att alla ska kunna spela boule där. Trots flera tillfällen med sabotage och förstörelse jobbar han envist vidare; klipper gräs, fixar med banorna, målar boulestugan och bygger. (...) Utan honom skulle det inte vara möjligt att spela boule och vistas där på denna oas”.

Nils Sedvall intervjuas på scen av Niclas Buskenström efter han korats till vinnare. I bakgrunden står hans hustru Birgitta Sedvall.

Mer om vinnaren Nils Sedvall och hans arbete för de äldre och Hökens boulebana kan ni läsa i kommande veckas tidning.

Powered by Labrador CMS