Tårtkalas på Skokloster Kafferosterie & Café. Julia Thérèse Persson och Omid Mokhtari hälsar alla välkomna i helgen.

Tårtkalas och gemenskap – caféet som blir vintermötesplats

Skokloster Kafferosteri & Café har börjat arrangera temadagar på utvalda helger, trots att caféet annars endast håller öppet under sommarsäsongen.
– I helgen bjuder jag in till ett härligt tårtkalas i rosteriet för trevliga möten och samtal, säger tårtbagaren Julia Thérèse Persson.

Publicerad Senast uppdaterad

Julia Thérèse Persson driver vanligtvis sin egen verksamhet där hon bakar tårtor, bullar och andra bakverk på beställning.

– Jag har sedan tidigare hjälpt till lite i rosteriet och känner därför ägarna Carl-Christian von Kauffmann och Omid Mokhtari väl, berättar hon.

Vill skapa en levande mötesplats

Caféet är annars stängt under vinterhalvåret, men ägarna såg ett behov av att skapa mer liv och rörelse i området även under lågsäsong.

– Det kan kännas ensamt här längst ut på halvön såhär års. Samtidigt finns det många i trakten med stor kunskap och passion för mat, bakverk och drycker – det vill vi ta vara på, både för att inspirera andra och oss själva, säger rosteriets Carl-Christian von Kauffmann.

Han ser caféet som en självklar mötesplats och hoppas att temadagarna kan bidra till att lyfta fram nya kulinariska upplevelser och skapa mer gemenskap bland de boende i området.

– Det är roligt att det händer något och att vi kan samarbeta och hjälpa varandra. Vi vill att caféet ska fungera som ett vattenhål, där folk söker sig till för att umgås, säger Julia Thérèse Persson.

 Fler temadagar planeras

Förra helgen arrangerades den första temadagen, då med chokladmakaren Tove Saeland från Skokloster Choklad som gäst.

– Vi har en del uppslag framöver, men om någon läser detta och känner sig sugen på att bidra med sina kulinariska kunskaper är de varmt välkomna att höra av sig. Vi är öppna för fler idéer, säger Carl-Christian von Kauffmann.

Inför helgens tårtkalas har Julia Thérèse Persson haft fullt upp och ser fram emot att välkomna besökarna.

– Det blir en massa nybakat, fräscha tulpaner och förstås nyrostat kaffe. Jag hoppas att många tittar in en stund för att umgås och njuta av stämningen!

Powered by Labrador CMS