På Plats i höst Jonas Everstik och Malin Bergman och deras InfraGeoTech flyttar in i den gamla järnhandeln i höst. ”Nu har vi äntligen hittat hem”.

Anrik Bålstabutik får ny ägare: "Känns som julafton"

Många i Bålsta har undrat över vad det ska bli av den gamla järnhandeln på Stockholmsvägen. Nu står det klart att Malin Bergman och Jonas Everstigs InfraGeoTech flyttar in där i höst.

Publicerad

De allra flesta Bålstabor känner till och har någon slags relation till järnhandeln, huset och den verksamhet som var förlagd där i så många år.

– Huset byggdes på mitten av 1800-talet och intresset för det har alltid varit och är fortsatt stort. Vi fick klart i juni med köpet av fastigheten och de förra ägarna flyttade i samma veva ut det sista då, säger vd:n för InfraGeotech.

"Nu äntligen hittat hem"

Mätteknik- och projekteringsföretaget har haft sitt kontor i Draget och förbereder sig nu för flytten i oktober.

Jonas Everstig och Malin Bergman på plats i det nya uterummet.

– Det här känns som julafton! Vi har under flera år haft som mål att köpa och äga vår egen lokal och har nu äntligen hittat hem. Jag var på en konferens med Företagarna och blev tipsad om järnhandeln. Det lät nästan för bra för att vara sant och nu, inte många månader senare, så flyttar vi in, säger en nöjd Malin Bergman.

Hon är mån om att bibehålla så mycket som möjligt av det gamla husets fina och historiska detaljer.

– Den fantastiska stommen i timmer blir så klart kvar och synlig så mycket det går och jag letar efter gamla bilder av huset och verksamheterna som funnits här som jag tänkt rama in och hänga på väggarna. Det här är lite som mitt livs projekt – det är fantastiskt roligt och kommer att bli så tjusigt!

Gynnar lokalt

Till hjälp att renovera huset har hon anlitat flera lokala företag och företagets egna anställda är också på plats på lediga stunder och hjälps åt.– Min stora drivkraft och glädje är att gynna och arbeta med andra lokala företagare. Nu får jag ha min ”sandlåda” här och kan bjuda in alla företag. Alla mina vänner och bekanta hjälper oss med lokalen – vi hjälps alla åt att bygga upp.

I somras stod uterummet klart intill entrén och företaget hade då sin sommarfest där.

– När vi satt där kom några grannar förbi och blev sedan kvar med oss. De var nyfikna på vad som hände i järnhandeln och så positiva till att vi ska flytta in – det känns jätteroligt.

Ägare och hyresvärd

Utöver det nygbyggda uterummet så är bland annat nya markiser på plats och man har ansökt om bygglov på nya fönster och ny entré.

Från att tidigare ha varit hyrestagare blir nu InfraGeoTech även hyresvärd.

– Vi kommer att dela den stora hallen och ta in en eller ett par hyresgäster. Det blir nytt för oss – nya utmaningar. Det gillar jag, säger Malin Bergman och skrattar.

Många Bålstabor har någon slags relation till den gamla järnhandeln och dess tidigare verksamheter. Nu får den nytt liv i och med att InfraGeoTech flyttar in i höst.
Powered by Labrador CMS