Prisad. Hedvig Lindahl emottog priset Årets Eldsjäl på kommunfullmäktige den 7 oktober. På bild med Cathrine Öhrqvist, kommunstyrelseordförande i Håbo.

Årets Eldsjäl: Hedvig Lindahl
för människor samman i Håbo

Hedvig Lindahl, legendarisk fotbollsmålvakt och grundare av Bålstaföreningen Belong, har utsetts till Årets Eldsjäl i Håbo.
– Det blev en verklig överraskning och ger ny energi att fortsätta kämpa för att ge alla en mer meningsfull fritid, säger hon.

Publicerad

Den 7 oktober delades priset Årets Eldsjäl ut på kommunfullmäktige och i år gick det till Hedvig Lindahl, legendarisk fotbollsmålvakt och grundare av Bålstaföreningen Belong.

Motverkar ensamhet och för människor samman

Bålstabon Hedvig Lindahl startade föreningen Belong för snart ett år sedan och kämpar hårt tillsammans med sitt team och andra samarbetspartners för att motverka ensamhet och föra människor samman genom många olika sorters aktiviteter.

Under 2024 har föreningen genomfört tre olika pop-up event för människor av alla åldrar, kön och bakgrund.

– Vi är en pytte-förening som drivs enbart med ideella krafter. Det har inte varit helt lätt och vi kämpar med att hitta en fast lokal. Hittills har vi varit runt och haft aktiviteter på olika platser men visionen är att kunna vara på ett samma ställe, något som vi nu är i dialog med kommunen om.

Priset är till alla involverade

Hedvig Lindahl är tacksam för priset och hävdar bestämt att det inte är hennes personliga pris utan hela teamets och övriga involverade, och hon belyser vikten av samarbetet med Ung Håbo.

– Utan dem, med Jennifer Martins i spetsen, hade det varit nästintill omöjligt att lyckas med det vi gör. Ung Håbo är ett fantastiskt gäng man bara vill tillhöra, säger hon.

– Vi har mycket kvar att åstadkomma innan vi kan stoltsera med en verksamhet likt många andra föreningar, så just därför är det med stor ödmjukhet jag/vi mottar det här priset.

"Ger barn och unga en plats att tillhöra"

Årets Eldsjäl delas ut av Håbo kommun i syfte att lyfta fram ideellt arbete och uppmärksamma en person som gjort skillnad för kommunens invånare.

Så här löd motivering till årets vinnare:

”Årets Eldsjälspris går till Hedvig Lindahl för hennes arbete med Belong. Hedvig har ett stort driv och brinner för att barn och unga ska ha en meningsfull fritid. Trots att hon är ny i kommunen har hon lyckats göra ett stort avtryck med sitt engagemang. Hedvig är också engagerad i ungas psykiska hälsa och utanförskap. Med liv och lust driver hon och medverkar själv i många olika aktiviteter för att ge barn och unga en plats att tillhöra. Hon drivs av målet att alla ska få vara en del av en gemenskap.Hedvig visar att en person verkligen kan göra skillnad för många. Hennes initiativ är en positiv kraft för att skapa möten mellan människor i oroliga tider. Med Eldsjälspriset vill vi uppmärksamma allt positivt Hedvig gör för Håbo kommun.”

Powered by Labrador CMS