Patric Stjernström, huvudarrangör av årets Håbo Festival, med blivande festivalområdet i bakgrunden.

Folkfest i två dagar väntar i Bålsta – här är hela programmet 

Om exakt två veckor hålls Håbo Festival. ”Jag tror det blir en fantastisk helg med en bra marknadsgata och fantastisk underhållning och god mat och dryck”, säger arrangören Patric Stjernström. Här kan ni läsa om  hela programmet till Bålstas stora folkfest.

Publicerad Senast uppdaterad

Bowlrooms Patric Stjernström klev in och axlade huvudansvaret för festligheterna efter att kommunen klivit tillbaka till följd av dess ekonomiska läge.

Tider för Håbo Festival 30–31 augusti

Fredag 30 aug (entré från 20.00): 

17.00 Johan & Håkan 

21.00 Discocrew 

22.00 250kg kärlek & Louise Andersson Bodin 

22.45 Look Twice 

23.30 Dr. Bombay 

00.00 DJ Kitchen & Waffles 

01.00 Stängning

Lördag 31 aug (entré 20.00): 

10.15 Bålsta Kammarkör 

10.45 Invigning 

11.00 Annika Herlitz

11.45 Hot Aim 

12.25 Årets Talanger 

13.00 Minidisco med Fåret Shaun 

13.45 Zumba 

14.30 Prisutdelningar 

15.00 Discocrew 

16.00 Johan & Håkan 

17.00 Gunilla Persson 

20.30 Xpendables 

22.00 Perzzona  

23.00 LBSB 

00.00 DJ Aladdin 

01.00 Stängning

– Håbo festdag, som den tidigare kallats, är en viktig dag för Håbo och jag ville gärna se att den skulle få finnas kvar. Det är ett stort ansvar att arrangera den men allt går enligt plan med såväl dags- som kvällsaktiviteterna.

Den nye arrangören genomför festligheterna tillsammans med kommunen och andra företag och föreningar som samarbetspartners och sponsorer.

Det hela drar igång under fredagen då dörrarna öppnas klockan 17. 250 kg kärlek och Louise Andersson Bodin är en kombo av artister som uppträder under fredagen och kvällen avslutas klockan 01. 

På lördagen drar festligheterna igång klockan 10 med en varierad marknadsgata med runt 60 olika stånd och dagen är späckad med underhållning och aktiviteter för hela familjen.

Vid öppningsdag sker även den årliga Godisjoggen för barn från 0 till 11 år, och inne området finns även bland annat ponnyridning och bubbeltält.

För barnen kommer det även att vara en Disneyinspirerad show med Annika Herlitz som är rösten bakom Elsa i filmen samt ett minidisco med Fåret Shaun.

Inträdet till Håbo festival är gratis under dagen fram till klockan 20. Därefter är det 18-årsgräns som gäller med inträde. 

Gunilla Persson uppträder 17.00 vilket blir avslutningen för dagen men även början på kvällen för hela familjen då det fortfarande är fri entré.

– Jag är verkligen glad att ha lyckats få hit flera stora artister som bland andra Dr Bombay, LBSB, Gunilla Persson, Perzzona och Look Twice.

Det blir en mängd olika scenunderhållning med såväl trubadurer, coverband, dj:s och artister och i scenområdet finns både mat och dryck för besökarna. Det kommer att finnas fem foodtrucks på plats med thaimat, langos och latino streetfood. 

Patric Stjernström har lagt ned mycket tid och själ i årets arrangemang.

– Jag vill så gärna att Håbos folkfest ska få leva vidare – den betyder mycket och är en glädjens dag för gammal som ung. 

Om årets arrangemang går runt ekonomisk för huvudarrangören, så kan han tänka sig att göra om det.

– Det är svårt att satsa så här stort. Men det är också roligt – folk är glada när man pratar om det och ser det som något väldigt positivt. Jag hoppas att många kommer och går det bra så vill jag köra nästa år igen. 

Karta över festivalområdet 2024.
Powered by Labrador CMS