Partisan Kampsportförening startade upp i somras och har runt 140 medlemmar som kommer och tränar thaiboxning och brasiliansk jiu-jitsu i de nya lokalerna i Draget.

Partisan Kampsportförening –
en snabbväxande mötesplats för kampsport i Bålsta

På kort tid har Partisan Kampsportsförening blivit en samlingsplats för kampsportsutövare i Håbo. Med fokus på thaiboxning och brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) erbjuder klubben träningsmöjligheter för såväl motionärer som tävlingsinriktade utövare.

Publicerad

En grupp lokala eldsjälar och kampsportsutövare slog i våras ihop sina många års erfarenheter och startade föreningen under försommaren.

– Vi har vuxit i rekordsnabb fart och har nu 140 medlemmar som tränar brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) och thaiboxning med oss, säger Anna Misha Airlend, coach i BJJ för knattar.

Nya lokaler i Draget

Viktor Drevenlid och Anna Misha Airlend är två av klubbens 14 coacher.

Klubben Partisan har flyttat in i nya lokaler i Draget, med anläggningen fördelad på två plan. Lokalen har två träningsmattor, omklädningsrum och toaletter, och är i ständig utveckling.

– Vi är fortfarande i ett uppstartsskede och både föreningen och våra lokaler utvecklas hela tiden, säger Viktor Drevenlid, huvudcoach för thaiboxningen.

Partisan har ett team på 14 coacher som leder olika klasser i thaiboxning och BJJ. För thaiboxning finns coachledda pass för juniorer (10–13 år) och vuxna (14 år och uppåt). BJJ-undervisningen är uppdelad i tre åldersgrupper: knattar (4–7 år), barn och juniorer (8–13 år), samt vuxna (14 år och upp).

– Våra coacher har lång erfarenhet av att träna barn, ungdomar och vuxna, och vi är stolta över vår höga kompetens, säger Anna Misha Airlend.

– Just nu saknar vi en thaiboxningscoach för de yngsta knattarna, men hoppas att det löser sig snart, tillägger Viktor Drevenlid.

Klubben erbjuder träning för juniorer i thaiboxning och söker just nu en thaiboxningscoach för de yngsta knattarna .

Mer än bara träning

Thaiboxning och brasiliansk jiu-jitsu är kampsporter med inriktning på självförsvar, allsidig träning, sport och tävling. 

Thaiboxningen genomförs stående med fokus på de åtta verktygen; nävarna, armbågarna, knäna och fötterna, samt clinch (en form av stående brottning). BJJ är en dynamisk kampsport som fokuserar på markkamp och grappling.

De flesta medlemmarna hos kampsportföreningen kommer huvudsakligen för att träna.

– Men vi har allt fler som vill ta sporten till nästa nivå och tävla i den. Det är roligt - alla är välkomna hit men vi försöker motivera till att tävla. För oss är det viktigt att få med hela sporten; från motionär till de som tävlar i ringen, säger Viktor Drevenlid.

– Det vi erbjuder här är så mycket mer än ”bara ” träning; våra sporter hjälper bygga självförtroende, styrka, mognad och gemenskap, säger Anna Misha Airlend.

Provträning - "Man kan komma som man är"

För de som önskar prova på BJJ eller thaiboxning erbjuds två provtillfällen helt gratis.

– Man kan komma som man är och behöver i början ingen särskild utrustning annat än lämpliga träningskläder. Utrustning finna att låna tills man själv vill och kan skaffa egen. Vi erbjuder träning för alla och försöker hålla priserna nere så långt det går, säger Viktor Drevenlid.

– Just nu pågår också en tjejsatsning för att erbjuda tjejer rätt förutsättningar att komma och träna med oss, säger Anna Misha Airlend.

Just nu gör Partisan Kampsportförening en tjejsatsning för att kunna erbjuda tjejer rätt förutsättningar att komma och träna med dem.
Powered by Labrador CMS