Conrad Lindström och Cajsa Weinemo briljerar på dansgolvet. Dansarna från Enköping fick brons i Em och vann tidigare i år SM-guld.

Enköpingsparet dansade till sig ett EM-brons

Den 16–17 augusti tävlade det svenska landslaget i boogie woogie i Europamästerskapet i Stuttgart, Tyskland. Team Sweden lyckades där ta flera medaljer, varav ett brons av Enköpingsdansarna Conrad Lindström och Cajsa Weinemo.

Publicerad Senast uppdaterad

Team Sweden hade inte mindre än tio par som representerade flera olika tävlingskategorier i mästerskapet och de lyckades sammanlagt säkra två guld, ett silver, ett brons och en fjärdeplats.

– Vi som landslag är jättenöjda! Boogie woogie är en dansgren som främst utövas i Europa och vi visade att vi är en av de ledande nationerna i dansen, säger Oscar Ågren, tränare för Mälardalens Dansklubb, som var på plats under tävlingarna.

"Glada för Team Swedens framgångar"

Conrad Lindström och Cajsa Weinemo, båda hemmahörande i Enköping, lyckades landa en tredjeplats i vuxenklassen.

– Jag och Cajsa är nöjda med att plocka med oss en medalj hem från mästerskapet. Vi är också extremt glada för hela Team Swedens framgångar – det är något vi alla kan bära med oss vidare, säger Conrad Lindström som tidigare i år tog SM-guld i boogie woogie tillsammans med sin danspartner Cajsa Weinemo.

Övriga lokala dansare positionerade sig i EM i boogie woogie enligt följande:

Vuxenklass: Valdemar Selgeryd (Enköping) och Amanda Berglind (Enköping), 14:e plats:

Juniorklass: 4) Felix Freidmann (Upplands-Bro) och Lina Granö (Enköping), 7) Oliver Odenius (Enköping) och Emelie Nordeberg (Håbo), 11) Simon Jonsson (Enköping) och Astrid Eriksson (Enköping).

Powered by Labrador CMS