Happy Foodtruck med Helena Lindström i spetsen kammade hem förstapriset i kategorin Fisk och skaldjur i NM Foodtruck i somras.

”Eran mat har gjort oss Happy”

I somras deltog Happy Foodtruck och Helena Lindström i Nordiska Mästerskap (NM) Foodtruck, och vann förstapris för sin rätt i kategorin Bästa Fisk och Skaldjur.

Publicerad

Helena Lindströms Happy Foodtruck erbjuder klassisk fräsch streetfood med något för hela familjen. 

– Vi är i grunden en hamburgertruck med salladsalternativ och när jag anmälde mig till NM Foodtruck i Mariefred så hade jag inga förväntningar alls utan mest fokus på att jobba.

Happysallad vann förstapris

Happysallad är omtyckt av många och vann förstapris i kategorin Fisk och skaldjur.

En av Helena Lindströms mest uppskattade rätter är just Happysallad, den hon rätt hon vann med. 

– Det är en asiatisk sallad med nudlar, egengjord dressing, friterade tortillabröd, friterad eldost och skaldjur. Det är en av de rätter vi aldrig kan byta ut då den är uppskattad av många.

NM Foodtruck gick av stapeln den 21 till och med 24 juni i Mariefred. Priset blev den andra utnämningen i år för Happy Foodtruck som även vann pris för sin De luxe burgare på Västerås Streetfood Festival.

Årlig tävlingar med kända kockar i juryn

Det kostar en slant för att få sin plats under NM Foodtruck och det är inte självklart att bli uttagen till tävlingen. 

– Vi jobbade som vanligt under fredagen och lämnade in våra tävlingsbidrag. Runt 14-tiden kom några ur tävlingskommittén och sa leende: ”Eran mat har gjort oss Happy”. Vi fick sedan gå upp på scenen vid Ångbåtsbryggan och emotta priset. Det blev en stor överraskning men jag lagar mat från mitt hjärta och det såg och smakade de, vilket känns fint. Jag är också väldigt stolt över mina fantastiska medarbetare som gör ett fantastiskt jobb, säger Helena Lindström. 

Tävlingen anordnas årligen av matskribenten Mattias Kroon och Mariefred stad. Sammanlagt koras vinnare i 13 olika kategorier och juryn bestod i år bland annat av Mattias Kroon och flera kända kockar och matprofiler som TV 4 kocken Erik Videgård, samt en del lokala profiler.

Happy Foodtruck på plats för tävlingen i Mariefred.

Fullt ös i sommar för Happy Foodtruck

Happy Foodtruck fick sin start under pandemin, och fick då, liksom många andra foodtrucks, mycket jobb. 

– Jag valde att sälja min restaurang när pandemin slog till och behöll min foodtruck och lade istället fokuset på den. 

Ett beslut som visade sig väldigt klokt och helt rätt i den tid som rådde. Snart köpte Helena Lindström en till vagn till Drömparken och stod där i fyra säsonger. I sommar har det varit fullt ös för Happy Foodtruck. 

– I år har vi varit runt på en massa festivaler i Sverige som Sweden Rock, Reggae Festival i Uppsala, Nestorfest i Falköping, Summermeet och SM-veckan i Västerås och vi brukar också medverka på Håbo Festdag i Bålsta.

Powered by Labrador CMS