Kulturskolans kör 2013 då man senast hade ett likande välgörenhetsprojekt på Kompassen med kör, band och Sanna Nielsen som gästartist.

Musik för en bättre värld – Kulturskolan stödjer krigsdrabbade barn

Den välkända låten "We are the world" framfördes av några av världens största artister för nästan 40 år sedan i kampen mot svältkatastrofen i Afrika. Nu är den åter i fokus – den 5 oktober anordnar Kulturskolan en välgörenhetskonsert på Kompassen i Enköping, där elever och lärare går samman för att hjälpa krigsdrabbade barn.

Publicerad

– Jag och Melvin Merkell, som är elev på Kulturskolan, inspirerades av dokumentären om hur låten "We are the world" skapades, berättar sångpedagogen Cecilia Pekkari Jäderholm, som även är en av initiativtagarna till konserten. 

– Känslan av samhörighet och medmänsklighet som präglade den inspelningen tar vi med oss i vårt projekt, och vi hoppas kunna bidra till en bättre framtid för utsatta barn. 

Musikalisk resa

Konserten är ett samarbete mellan Kulturskolan, Enakyrkan, Kompassen, Världens barn och Radiohjälpen.

Den äger rum på stora scenen på Kompassen den 5 oktober klockan 18 och publiken kommer att bjudas på en två timmar lång musikalisk resa där både elever, lärare och gästartister tolkar låtar från artister som bland annat Stevie Wonder, George Michael och Whitney Houston. 

Cecilia Pekkari Jäderholm och Melvin Merkell är initiativtagare och producenter av välgörenhetskonserten "We are the world".

– Det blir en kväll fylld av härlig musik där runt 30 vuxna och upp till 60 barn deltar. Det blir allt från kraftfulla körlåtar till vackra solistinsatser och smäktande 80-tals ballader. Barnen kommer att framföra två egna låtar och vi avslutar med att gemensamt framföra "We Are the World", säger Cecilia Pekkari Jäderholm. 

Hon och Melvin Merkell agerar båda som konferencierer och kommer även att uppträda som sångsolister på scenen.

Intäkterna går till Världens Barn

Alla intäkter från biljettförsäljningen till konserten går oavkortat till Världens Barn, som i sin tur fördelar pengarna till de mest akuta behoven. Förhoppningen är att pengarna kan göra nytta för barnen i Gaza, men exakt vart pengarna går bestäms av Världens Barn.

– Vi kan inte styra exakt vart pengarna ska gå, men Världens Barn stöttar olika projekt beroende på behov. Det viktiga är att pengarna vi samlar in kan bidra till att hjälpa barn som befinner sig i akuta situationer.

Fin gemenskap på scenen

Enligt sångpedagogen har engagemanget varit stort bland de deltagande i projektet. Alla på scenen och bakom kulisserna har någon koppling till Kulturskolan, antingen som lärare eller elev.

– Det har varit ett härligt möte mellan både gamla elever som tidigare gått hos oss, nuvarande äldre sångelever och lärare. Det är inte så ofta vi gör sådana här projekt tillsammans på scenen. Den fina gemenskapen och engagemanget kommer att märkas, säger hon.

Under konserten blir det en paus där Kompassen står för fikaförsäljningen. Även intäkterna därifrån går oavkortat till Världens Barn och en digital insamlingsbössa kommer att vara tillgänglig i pausen för den som vill skänka ytterligare en slant. 

Biljetter till välgörenhetskonserten ”We are the World” kan köpas online via Ticster eller direkt i Kompassens reception.

Powered by Labrador CMS