Mickelsmäss arrangerades för första gången i Örsundsbro 1976. På söndag slår man åter upp portarna för den populära marknaden.

Ny parkering ska underlätta på Mickelsmäss

Nu på söndag den 29 september arrangeras den 48:e upplagan av Mickelsmäss i Örsundsbro. – I år introduceras en ny parkering för att underlätta för besökarna, och flera myndigheter medverkar för att visa upp sin krisberedskap, berättar marknadsgeneral Tina Rudolphson.

Publicerad Senast uppdaterad

Räddningschef Rickard Westning håller invigningstalet till årets marknad och i vanlig ordning medverkar en massa knallar och det kommer även att finnas en foodcourt som serverar hamburgare, korv med bröd, vegetariska alternativ och fika.

– Marknaden erbjuder också underhållning i form av en trubadur och en trollkarl. Det blir en dag för hela familjen – gammal som ung och jag har beställt fint väder och håller tummarna för att det ska bli så, säger marknadsgeneralen.

Lockar runt 30 000 besökare

Marknaden lockar årligen upp till runt 30 000 besökare – lokala som långväga.

Som vanligt är det Lions Club Örsundsbro som arrabgerar markanden tillsammans med över 20 lokala föreningar och på plats har man runt 600 funktionärer.

– Vi strävar alltid efter att utvecklas och i år visar vi upp vår beredskap med bland annat vår närpolis, räddningstjänst, hemvärnet och sjöräddningen. Det blir ett viktigt och värdefullt tillägg till vår marknad, säger Tina Rudolphson.

Ny parkering på industriområdet

Vanligtvis så brukar runt 2 000 bilar parkera vid marknaden men förra året var det hela 3 500.

– I år inrättar vi därför en ny parkering bakom dammarna på industriområdet med trafikvakter in och ut från parkeringen.

Förra året hade man en läkare på plats och i år tar man säkerhetstänket ytterligare ett steg längre med ett eget kristeam bestående av både en läkare och en sjuksköterska.

– Vi lär vi oss som sagt från år till år och jobbar hela tiden för att förbättra evenemanget och utbudet. Det är det största årliga evenemanget som arrangeras i kommunen och vi är så tacksamma för alla lokala föreningar och företag som är med och hjälper till och sponsrar med allt från mark, arbete, utrustning och utsmyckning, säger Tina Rudolphson.

Powered by Labrador CMS