24 augusti – Pridefestival i Enköping.

GUIDEN: Det händer kommande veckor i Enköping och Håbo

Vår evenemangskalender är tillbaka efter sommaren. Det här händer i Enköping och Håbo denna vecka. Men vi är såklart beroende av er läsare och arrangörer för att få ett så brett och bra utbud som möjligt. Tipsa oss gärna – i god tid – på guiden@enahabo.se.

Publicerad

MÅNDAG 19 AUGUSTI

Utställning: Björn Berg

Plats: Åbergs museum, Bålsta

Tid: Alla dagar klockan 11 till 16. Utställningen pågår till den 29 september.

Vad: Björn Berg är mest känd för att ha illustrerat Astrid Lindgrens berättelser om Emil i Lönneberga. Han var oerhört produktiv och tecknade mycket annat. Inträde betalas på plats.

TISDAG 20 AUGUSTI

Hittaut i Enköping 

Plats: Olika platser i Enköping

Tid: Dygnet runt till oktober

Vad: Promenera, jogga, cykla, ta med barnvagnen och leta checkpoints i Enköpings tätort, i Brännskogen och i Bredsand. Använd papperskartan eller hittaut-appen. Mer information finns hos OK Enen på orientering.se.

TORSDAG 22 AUGUSTI

Sommarkonsert för de minsta

Plats: På gräsmattan mellan vårdcentralen och simhallsparkeringen i Bålsta centrum

Tid: 10.00–11.00

Vad: Tillsammans med barnen skapar vi musik i stunden och utforskar musikens möjligheter med alla våra sinnen. Arrangeras av kultur i Håbo tillsammans med Öppna förskolan.

FREDAG 23 AUGUSTI

Dialogmöte för ett bättre företagsklimat

Plats: Kommunhuset, Bålsta

Tid: 8.00–10.00

Vad: Håbo kommun vill bli en bättre kommun att driva företag i. Kom och tyck till om hur vi skapar ett bättre företagsklimat. Kostnadsfritt. Anmälan till naringsliv@habo.se

Utställning: Borta bra men Hemsta bäst 

Plats: Enköpings museum

Tid: Öppettider måndag-fredag klockan 10.00–16.00, lördag 11.00–15.00

Vad: Sommarutställning om Enköpings fascinerande hällristningar och om upptäckaren Einar Kjellén. I samarbete med Eva Kjellén. Visas till och med 1 november. LÖRDAG 24 AUGUSTI

Författarbesök: Anna Atterlöf

Plats: Håbo bibliotek

Tid: 10.30

Vad: Författaren skriver om miljötema och har gett ut tre böcker, ”Lillebror bajsar i vattnet”, ”Mormor slår ängarna” och ”Farmor plockar lingon”. Författaren kommer att berätta om sina böcker och läsa. Från ca 3 år och uppåt. Fri entré.

Pridefestival 

Plats: Skolparken

Tid: 12.00–16.00

Vad: Häng med på Enköpings första prideparad. En färgsprakande parad med glädje, musik och HBTQ+ i fokus där du kan vara med och tillsammans manifestera för allas lika värde. Skolparken kommer att förvandlas till en färgsprakande fest med musik, tal och utställare.

Brahms pianokvartett med Julia Isaksson 

Plats: Forsby kvarn, Fjärdhundra

Tid: 19.00–21.00

Vad: Pianisten Julia Isaksson återvänder till kvarnen efter en oförglömlig konsert 2023. Nu med musikerkollegorna Marcus Bäckerud, violin, Oscar Edin, viola och Daniel Thorell, cello, för att framföra Johannes Brahms pianokvartett i c-moll.

FREDAG 30 AUGUSTI

Dans

Plats: Skeppsgården, Bålsta

Tid: 14.00–17.00

Vad: Orkester Lars Erikssons. Arr: PRO Håbo. 

Håbo festkvällar

Plats: Parkeringen bakom Coop i Bålsta

Tid: Fredag–lördag från 17.00

Vad: Håbo festkvällar både fredag och lördag inleds med fri entré där fokus läggs på foodtrucks och matalternativ. 17.00–20.00. Från 20.00 växlar vi upp och drar igång kvällen ordentligt. Fredag: DJ Kitchen and Waffles, Johan & Håkan, Discocrew, 250kg kärlek & Louise Andersson Bodin, Look Twice, Dr Bombay. Lördag: DJ Aladdin, Johan & Håkan, Gunilla Persson, Expandebles, Perzzona, LBSB. Biljetter på Tickster.

LÖRDAG 31 AUGUSTI

Håbo festdag

Plats: Bålstra centrum och intilliggande områden

Tid: Från 10.00

Vad: Folkfest och familjedag med marknad, godisjogg, musikuppträdanden och underhållning, aktiviteter, mat och dryck. 

SÖNDAG 1 SEPTEMBER

Utställning: ”Fågelfest”

Plats: Joar Blå, Enköping

Tid: Dygnet runt till och med 7 september

Vad: För femte året i rad visas en gemensam tecknings-utställning i fönstren. Alla förskolor och skolor i Enköpings kommun har skickat in teckningar av fåglar i olika tekniker.

Guiden visar ett urval av allt som händer i Enköping och Håbo, bland annat tack vare tips till redaktionen samt evenemangssidorna i respektive kommun. För biljetter och mer info om kostnader, kontakta respektive arrangör. Med reservation för eventuella ändringar.

Tipsa oss gärna! Enklast på guiden@enahabo.se

Powered by Labrador CMS