10 oktober – standup. Patrik Larsson gästar Ice Sportsbar i Enköping.

GUIDEN: Här är våra tips på evenemang kommande veckor 

Standup, författarbesök, föreläsningar och nobelfika. Det och mycket annat kan ni ta del av i vår fylliga evenemangskalender som sträcker sig två veckor framåt. Tipsa oss gärna på guiden@enahabo.se. Det är självklart helt gratis att medverka.

Publicerad

MÅNDAG 7 OKTOBER

Träff

Plats: Stora torget, Enköping

Tid: 12.00

Vad: Måndagsrörelsen i Enköping för Ukraina träffas och Elena, flykting från Ukraina, berättar om sitt liv under rubriken ”Från Luhansk till Enköping”.

Läseklubben

Plats: Håbo bibliotek

Tid: 15.30–16.30

Vad: Gillar du att läsa och är cirka 8–12 år? Håbo biblioteks läseklubb träffas fyra gånger under höstterminen. Här pratar vi om böcker, läser, fikar, pysslar och hittar på annat kul. Vi bestämmer tillsammans vad vi ska göra på våra träffar.

Kommunfullmäktige

Plats: Håbo kommunhus

Tid: 17.00

Vad: Kommunfullmäktige är det högsta beslutande organet i kommunen. Fullmäktiges sammanträden är öppna för allmänheten och inleds med allmänhetens frågestund.

Författarbesök: Susanna Alakoski

Plats: Enköpings bibliotek

Tid: 19.00–20.00

Vad: Susanna Alakoski debuterade 2006 med romanen Svinalängorna, som belönades med Augustpriset. I år tilldelades författaren – som är aktuell med ”Dotterdottern”, del tre den kritikerrosade svit som följer fyra generationer kvinnor i samma släkt under 1900-talet – Jan Fridegårdpriset. Besöket sker i samarbete med Jan Fridegård-sällskapet. Boka plats genom att skicka mejl till: biblioteket@enkoping.se eller ring.

TISDAG 8 OKTOBER

Rollspel

Plats: Enköpings bibliotek

Tid: 17.00–19.00

Vad: Kom och spela Dungeons & Dragons med andra unga och en erfaren spelledare. Passar både nyfikna nybörjare och erfarna spelare. Nytt äventyr med färdigskapade karaktärer vid varje spelträff. Ålder 13–19 år. Boka plats via mejl biblioteket@enkoping.se

Föredrag: Historiska kartor

Plats: ABF-lokalen, Östra Järnvägsgatan 1, Enköping.

Tid: 18.30.

Vad: Enecopia Släktforskarförening inbjuder till föredrag av Marja Eriksson från Upplandsmuseet i ämnet ”Vägledning om historiska kartor för släktforskare”. Öppet även för dig som inte är medlem. I samverkan med ABF Enköping.

ONSDAG 9 OKTOBER

Föreläsning: Sanna Lundell

Plats: Joar Blå

Tid: 15.00 och 19.00

Vad: En angelägen och tänkvärd föreläsning (vid dubbla tillfällen under dagen) som vänder sig till yrkesverksamma och privatpersoner som kan möta barn och unga som växer upp i en utsatt livssituation med missbruk eller psykisk ohälsa. Gratis, ingen föranmälan behövs. Arrangeras av MAIA-nätverket.

Läxhjälp med Röda korset

Plats: Håbo bibliotek

Tid: 15.30–18.00, även onsdag 16 oktober samma tid

Vad: Kom till bibliotek och få läxhjälp i samarbete med Röda korset och deras volontärer som finns på plats.

Möte med konstnären

Plats: Konsthallen, Enköping

Tid: 19.00

Vad: Ny utställning av Roine Jansson. ”Jag försöker berätta om människor som är osynliggjorda i dagens samhälle”, skriver konstnären. Möte med konstnären sker klockan 19.00, portarna är öppna från 17.00.

TORSDAG 10 OKTOBER

Nobelfika

Plats: Håbo bibliotek

Tid: 12.30–14.00

Vad: Kom och prata om allt kring Nobelpriset i litteratur. Tillsammans kommer vi att kolla på tillkännagivandet av årets litteraturpristagare. Det kommer att bjudas på dryck och tilltugg.

Allsång, fika, underhållning

Plats: Wallinska gården, Enköping

Tid: 14.00

Vad: Levande musik i trivsam miljö tillsammans med Kurt & Curry.

Standup

Plats: Ice sportsbar, Enköping

Tid: 19.00

Vad: Väletablerade komikern och skådespelaren Patrik Larsson – kanske mest känd för sin karaktär Karsten Torebjer – headliner denna humorkväll i regi av Enköping Comedy. Insläpp: 17.00. Matgäster 18.00. Showstart: 19.00. Biljetter på Billetto.se. 

10 oktober – Möt Johan Hilton. Författaren, journalisten och programledaren gästar biblioteket i Enköping.

Möt Johan Hilton

Plats: Enköpings bibliotek

Tid: 19.00–20.00

Vad: Flerfaldigt prisbelönad författare och journalist, vinnare av ”På spåret” och programledare för Kvällspasset i P1. Sedan våren 2023 är Hilton kulturchef på Göteborgs-Posten. I mars 2024 kom hans bok ”Den siste teaterdirektören”, historien om Benny Fredriksson som 2017 avgick som vd för Kulturhuset Stadsteatern och tre månader senare tog sitt liv på ett hotellrum i Sydney.

FREDAG 11 OKTOBER

Tänk säkert på nätet

Plats: Enköpings bibliotek

Tid: 10.30–12.30

Vad: Webbsändning i bibliotekshallen från Internetstiftelsens och Digitalidags event Tänk säkert på nätet. En del av eMedborgarveckan.

SÖNDAG 13 OKTOBER

Den hiskeliga berättelsen om Liten 

Plats: Nya Westerlundska gymnasiets aula

Tid: 13.00 och 15.00

Vad: En teaterrysare för barn från 7 år med Folkteatern Gävleborg. Det är gratis, men du måste boka plats. Exempelvis genom att mejla kultur@enkoping.se. Arrangeras av upplevelseförvaltningen, Enköpings kommun.

MÅNDAG 14 OKTOBER

Sago- och sångstund med pyssel

Plats: Håbo bibliotek

Tid: 15.00–16.00

Vad: Stanna och pyssla om du vill. Sagostunden passar för barn cirka 3–6 år.

ONSDAG 16 OKTOBER

ABBA allsångskonsert för daglediga

Plats: Kompassen, Enköping

Tid: 13.30–14.30

Vad: Allsångskonsert från ABBAs musikskatt under ledning av Anna-Karin ”AKO” Oldeberg samt Kent Wennman med musikanter. Biljetter finns att köpa i Kompassens reception från och med 1 mars samt på tickster.se.

Föreläsning: För din säkerhet

Plats: Joar Blå, Enköping

Tid: 18.30–20.30

Vad: Vad gör du om mobilen är död, internet har slutat att fungera och ljuset inte tänds när du slår på strömbrytaren? Här får besökaren grundläggande kunskaper om var man hittar information vid kriser. Föreläsningen är ett samarbete mellan Försvarsutbildarna och Enköpings kommun. Anmäl dig senast 15 oktober på Försvarsutbildarnas webbplats. Kostnadsfritt. 

Författarbesök: Amer Sarsour

Plats: Håbo bibliotek

Tid: 18.30–19.30

Vad: Författaren kommer att berätta om sin skönlitterär debut ”Medan vi brinner”. Boken handlar om migration, vänskap, brödraskap och om att bli vuxen genom att få syn på sig själv. Fri entré.

TORSDAG 17 OKTOBER

Bokfika

Plats: Håbo bibliotek

Tid: 13.00–14.30

Vad: Gillar du att läsa och att prata om böcker? Kom och var med på biblioteks bokfika med prat och tips om böcker. Det bjuds på kaffe och kaka.

Skattkammaren

Plats: Bålsta centrum

Tid: 16.00–19.00

Vad: Utlämning av återbrukade saker. Välkommen att hämta något som någon annan lämnat. För att det ska fungera smidigt för de som besöker och arbetar med Skattkammaren är det bra att veta att i kön utanför Skattkammaren håller vi inte plats för någon annan. Inne är det tre besökare åt gången.

SÖNDAG 20 OKTOBER

Korpens söndagspromenader

Plats: Start Torggatan 49, Enköping

Tid: 10.00–11.30

Vad: Korpen Enköpings motions-idrottsförening anordnar promenader med tipsfrågor/bingo och fika varje söndag under hösten fram till 1 december.

Guiden visar ett urval av allt som händer i Enköping och Håbo, bland annat tack vare tips till redaktionen samt evenemangssidorna i respektive kommun. För biljetter och mer info om kostnader, kontakta respektive arrangör. Med reservation för eventuella ändringar.

Tipsa oss gärna – det är givetvis gratis. Enklast på guiden@enahabo.se eller lotta@enahabo.se

Powered by Labrador CMS