Må bra-vecka i Enköping. Bland annat på Pepparrotsbadet.

GUIDEN: Må bra-vecka, föreläsning av Lundell och bokcirkelstart – här är våra evenemangstips

Må bra-vecka med flera programpunkter i Enköping, höstvernissage i Lillkyrka och bokcirkelstart på Håbo bibliotek. Det och mycket annat kan ni ta del av i vår fylliga evenemangskalender. Tipsa oss gärna på guiden@enahabo.se. Det är självklart helt gratis att medverka.

Publicerad Senast uppdaterad

MÅNDAG 30 SEPTEMBER

Digital idag

Plats: Enköpings bibliotek

Tid: 13.00–14.00

Vad: Drop-in för it-hjälp. Kom igång att låna e-böcker, lär dig hitta på bibliotekets webbplats, skaffa e-post eller surfa på internet. Alltid samma tid på måndagar.

Må bra-veckan på Pepparrotsbadet

Plats: Pepparrotsbadet, Enköping

Tid: Till och med fredag under badets öppettider

Vad: Bada, simma, relaxa och gymma i mån av plats och mot uppvisande av biljett. som fås genom mejl till: evelina.hirvonen@enkoping.se

Self compassion-morgon

Plats: Tingshuset, Enköping

Tid: 8.15–9.00

Vad: Prova på mindfullness riktad till stressade personer. Ta med yogamatta eller sittunderlag. Ingen förkunskap krävs. En del av må bra-veckan. Gratis, men anmälan till evelina.hirvonen@enkoping.se krävs.

TISDAG 1 OKTOBER

Mindfullnesspromenad

Plats: Samling på parkeringen vid Lasarettet

Tid: 15.00–16.00

Vad: Följ med på återhämtande promenad. Promenaden är lätt och kräver ingen god fysik. Den passar inte personer med rörelsehinder. En del av må bra-veckan. Anmälan: evelina.hirvonen@enkoping.se

Digitalt språkcafé 

Plats: Håbo bibliotek

Tid: 20.00–21.00

Vad: Vill du träna svenska och få veta mer om samhället och Sverige? Välkomna till vårt digitala rum. Anmäl dig för att få zoom-länken till goran@brunnstagard.se.

ONSDAG 2 OKTOBER

Föreläsning: Anhörigstödjare – vilket samhällsstöd finns det?

Plats: Enköpings bibliotek

Tid: 17.00–19.00

Vad: Enköpings kommun och lasarettet berättar om stöd som finns att få. Du behöver inte anmäla dig. En del av må bra-veckan.

Höst-vernissage

Plats: Jowilins Lada, Lillkyrka Hävlinge

Tid: 18.00–21.00

Vad: Här visas nya målningar, ett tillfälle att handla en personlig present. Mingelbuffé & ett glas bubbel. För bokning, se Jowilins Ladas Facebooksida.

Bokcirkelträff

Plats: Håbo bibliotek

Tid: 18.00–19.00

Vad: Under höstterminen kommer tre böcker att läsas med efterföljande träffar för att diskutera dem. Föranmälan behövs då det är begränsat antal platser. Anmälan på mejl till anton.astrom@habo.se. Övriga datum: 6 nov och 4 dec.

Cirkelträning på Magasinet

Plats: Sämskarbogatan, Enköping

Tid: 19.00–19.45

Vad: Gratis träning tillsammans i 45 minuter. En del av må bra-veckan. Anmälan: evelina.hirvonen@ enkoping.se

TORSDAG 3 OKTOBER

Öppet hus om byggnads- och etableringsfrågor 

Plats: Håbo kommunhus, konferensrum i anslutning till entrén

Tid: 16.00–19.00

Vad: Ta tillfället och ställ dina frågor inom till exempel bygglov, detaljplanering, stadsarkitektur, avfall, geodata, miljö och tillväxt. För både företagare och privatpersoner, drop-in mellan 16 och 19. Gratis, ingen föranmälan krävs.

FREDAG 4 OKTOBER

Föreläsning: Det ska inte vara krångligt att må bättre

Plats: Joar Blå, Enköping

Tid: 13.00–14.00

Vad: Upptäck hemligheten bakom att må bättre med föreläsaren Henrik Wiman, psykolog och bästsäljande författare. En del av må bra-veckan. Anmälan: evelina.hirvonen@enkoping.se

Barnens kyrka

Plats: Vårfrukyrkan, Enköping

Tid: 10.00–10.45

Vad: En enkel gudstjänst för de yngsta, med mycket sång och rörelse. Personal från Prostens lekstuga, kyrkans öppna barnverksamhet, deltar, samt musiker, präst och diakon. Efteråt korv med bröd i Prostens lekstuga. Här är alla barn och föräldrar välkomna. Du behöver inte vara kristen eller medlem i Svenska kyrkan.

LÖRDAG 5 OKTOBER

Anders Hanser visar dokumentärfilm

Plats: Westerlundska nya gymnasiets aula

Tid: 14.00–16.00

Vad: Anders Hanser Bio och Pensionärsföreningarna i kommunen visar två dokumentärfilmer för medlemmarna. ”Anders Zorn – med egna ord” – uppläst av Max von Sydow samt filmen om Dalarna ”Bortom de blånande bergen” med Kalle Moraeus som berättare och musiker. Biljetter köps genom anmälan till respektive pensionärsförening senast den 3/10.

Välgörenhetskonsert We are the world

Plats: Kompassen, Enköping

Tid: 18.00–21.00

Vad: Tillsammans med Enakyrkan, Världens Barn Radiohjälpen, Kulturskolan och Enköpings kommun presenterar Kompassen en välgörenhetskonsert där alla intäkter oavkortat går till barn runt om i världen som behöver vår hjälp. Biljetter på Tickster.

SÖNDAG 6 OKTOBER

Korpens söndagspromenader

Plats: Start Torggatan 49, Enköping

Tid: 10.00–11.30

Vad: Korpen Enköpings motions-idrottsförening anordnar promenader med tipsfrågor/bingo och fika varje söndag fram till 1 december.

MÅNDAG 7 OKTOBER

Måndagsrörelsen

Plats: Stora torget, Enköping

Tid: 12.00

Vad: Måndagsrörelsen i Enköping för Ukraina träffas och Elena, flykting från Ukraina, berättar om sitt liv under rubriken ”Från Luhansk till Enköping”.

Läseklubben

Plats: Håbo bibliotek

Tid: 15.30–16.30

Vad: Gillar du att läsa och är cirka 8–12 år? Håbo biblioteks läseklubb träffas fyra gånger under höstterminen. Här pratar vi om böcker, läser, fikar, pysslar och hittar på annat kul. Vi bestämmer tillsammans vad vi ska göra på våra träffar.

Kommunfullmäktige

Plats: Håbo kommunhuset

Tid: 17.00

Vad: Kommunfullmäktige är det högsta beslutande organet i kommunen. Fullmäktiges sammanträden är öppna för allmänheten och inleds med allmänhetens frågestund.

Författarbesök: Susanna Alakoski

Plats: Enköpings bibliotek

Tid: 19.00–20.00

Vad: Susanna Alakoski debuterade 2006 med romanen Svinalängorna, som belönades med Augustpriset. I år tilldelades författaren – som är aktuell med ”Dotterdottern”, del tre i den kritikerrosade svit som följer fyra generationer kvinnor i samma släkt under 1900-talet – Jan Fridegårdpriset. Besöket sker i samarbete med Jan Fridegård-sällskapet. Boka plats genom att skicka mejl biblioteket@enkoping.se eller ringa.

TISDAG 8 OKTOBER

Rollspel

Plats: Enköpings bibliotek

Tid: 17.00–19.00

Vad: Kom och spela Dungeons & Dragons med andra unga och en erfaren spelledare. Passar både nyfikna nybörjare och erfarna spelare. Nytt äventyr med färdigskapade karaktärer vid varje spelträff. Ålder 13–19 år. Boka plats via mejl biblioteket@enkoping.se

Föredrag: Historiska kartor

Plats: ABF-lokalen, Östra Järnvägsgatan 1, Enköping.

Tid: 18.30.

Vad: Enecopia Släktforskarförening inbjuder till föredrag av Marja Eriksson från Upplandsmuseet i ämnet ”Vägledning om historiska kartor för släktforskare”. Öppet även för dig som inte är medlem. I samverkan med ABF Enköping.

ONSDAG 9 OKTOBER

Föreläsning: Sanna Lundell

Plats: Joar Blå

Tid: 15.00 och 19.00

Vad: En angelägen och tänkvärd föreläsning (vid dubbla tillfällen under dagen) som vänder sig till yrkesverksamma och privatpersoner som kan möta barn och unga som växer upp i en utsatt livssituation med missbruk eller psykisk ohälsa. Den tidiga föreläsningen vänder sig främst till kommunanställda och andra som yrkesmässigt kan möta barn som växer upp med missbruk, den senare lite mer till föräldrar och civilsamhället. Gratis, ingen föranmälan behövs. Arrangeras av MAIA-nätverket.

Möte med konstnären

Plats: Konsthallen, Enköping

Tid: 19.00

Vad: Ny utställning av Roine Jansson. ”Jag försöker berätta om människor som är osynliggjorda i dagens samhälle”, skriver konstnären. Möte med konstnären sker klockan 19.00, portarna är öppna från 17.00.

TORSDAG 10 OKTOBER

Hittaut i Enköping 

Plats: Olika platser i Enköping

Tid: Dygnet runt till 31 oktober

Vad: Promenera, jogga, cykla, ta med barnvagnen och leta checkpoints i Enköpings tätort. Använd papperskartan eller hittaut-appen. 

FREDAG 11 OKTOBER

Konstfönster Joar – Ikaros

Plats: Ågatan 29, Enköping

Tid: Dygnet runt till och med 7 november

Vad: Ny utställning i konstfönstret. Vi står på tröskeln till en framtid där människan och AI samexisterar, men i vilken form och till vilket pris?

SÖNDAG 13 OKTOBER

Den hiskeliga berättelsen om Liten 

Plats: Nya Westerlundska gymnasiets aula

Tid: 13.00 och 15.00

Vad: En teaterrysare för barn från 7 år med Folkteatern Gävleborg. Det är gratis, men du måste boka plats. Exempelvis genom att mejla kultur@enkoping.se. Arrangeras av upplevelseförvaltningen, Enköpings kommun.

Guiden visar ett urval av allt som händer i Enköping och Håbo, bland annat tack vare tips till redaktionen samt evenemangssidorna i respektive kommun. För biljetter och mer info om kostnader, kontakta respektive arrangör. Med reservation för eventuella ändringar.

Tipsa oss gärna – det är givetvis gratis. Enklast på guiden@enahabo.se eller lotta@enahabo.se

Powered by Labrador CMS