Nybakade SM-vinnare Jessica Schillström och Natalia Hagstedt är stolta över sina två SM-guld och skiftar nu fokus från bröd till bulle inför Kanelbullens Dag den 4 oktober.

Dubbla SM-guld – i Bålsta bakas det bästa brödet

Schillströms Hantverksbageri kammade hem två SM-guld i Mathantverk i Växjö.
”Man blir verkligen stolt! Det här är jättestort för oss och även för Bålsta med omnejd”, säger Jessica Schillström och Natalia Hagstedt.

Publicerad Senast uppdaterad

De två prisade bagarna öppnade sitt bageri i Café Björks gamla lokal för snart ett år sedan.

– Vi har kämpat hårt sedan vi tog över lokalen; försöker alltid göra vårt bästa och SM-gulden blev en bekräftelse på vårt arbete och den höga kvaliteten vi så värnar om.

Vill hela tiden bli bättre

Jessica Schillström och Natalia Hagstedt är vänner och kollegor sedan tidigare och slog ihop sina påsar när de tillsammans öppnade Schillströms Hantverksbageri.

– Vi springer mellan kassan och bageriet och både peppar och ger varandra feedback – vi vill ju hela tiden bli bättre, säger Natalia Hagstedt.

Glada SM-vinnare Bålstas bästa brödbagare

Bagarna begav sig för två veckor sedan till Växjö för att tävla utan några större förväntningar.

– Vi hoppades så klart att det skulle gå bra men bara att åka dit och träffa bagare från hela landet kändes värdefullt. Och inte bara bagare utan mathantverkare inom många andra olika kategorier som bland annat sylt, chark och ost. Det är viktigt att nätverka och oerhört inspirerade att samtala med andra som liksom vi brinner för hantverket, säger Jessica Schillström.

Vann förstapris för båda sina bröd

Tjejerna tog bilen till Växjö torsdagen den 19 september, bakade brödet på plats och lämnade sedan in sina två bidrag. Därefter var det mingel bland de runt 240 deltagarna efterföljt av en middag. På fredagen var det prisutdelning.

Guldbröd Schillströms Hantverksbageris vinnande bröd: Äppel-nöt och Jädra Levain.

– Vi fick ta emot två SM-guld för våra bröd Jädra Levain och Äppel-nöt. Båda bröden är tillverkade av ett ekologiskt kulturspannmål från Jädra Prästgård – ett mjöl som är äldre, smakrikare och mer näringstätt än ”vanliga mjöl”. Det är bra för både människan och jorden, något som är viktigt för oss, säger Jessica Schillström.

Bakar med fokus på miljön och klimatet

Ägarna till Schillströms Hantverksbageri bryr sig mycket om miljön och klimatet och samarbetar med företag som delar deras värderingar.

– Vi värderar också lokala samarbeten högt och har precis gått med i Fjärdhundraland. Vi hoppas fler företag får upp ögonen för oss, vi har mycket att erbjuda och skräddarsyr efter våra kunders behov, säger Natalia Hagstedt.

Framöver hoppas tjejerna få lite mer tid att lägga på marknadsföring och vidareutveckla sin verksamhet.

– Det känns så fantastiskt när vi får höra att vi är någons guldkorn. Vi strävar efter att vara familjära och älskar att höra att folk känner sig hemma hos oss; det sporrar oss att kämpa vidare med det vi gör, säger Jessica Schillström.

Powered by Labrador CMS