”Lengan” och ”Mondo”. Fjärdhundrabon Magnus ”Lengan” Legnerfält firar Armand ”Mondo Duplantis OS-guld och nysatta världsrekord.

Fjärdhundrabon firade
OS-guldet med Mondo i Paris

Många sitter i dagarna klistrade vid tv:n och följer OS i Paris. Några är på plats och upplever de historiska prestationerna i verkliga livet. Fjärdhundrabon Magnus ”Lengan” Legnerfält är där sedan förra fredagen och hyllar arrangemanget.

Publicerad Senast uppdaterad

Lengan är inte bara ”en vanlig kille” som tar sig till OS och sitter i publiken som åskådare. Han är nämligen en av Sveriges största OS-supporter – det här är hans nionde OS och han lyckas komma händelserna och människorna riktigt nära. 

– Ja, ett långt och hårt arbete har gett mig ett värdefullt kontaktnät som gör det möjligt, och tack vare att jag och mina vänner blivit uppsatta på gästlistan till Sweden Arena, Sveriges Olympiska Kommittés samlingspunkt, berättar han för Ena Håbo-Tidningen.

”Det var helt magiskt!”

När Armand Duplantis i måndags först vann guld och sedan satte nytt världsrekord i stavhopp så satt, eller snarare stod, Lengan precis vid stavhoppsribban. 

– Det var på riktigt helt galet fantastiskt! Trots att tävlingarna avslutats så stod hela arenas 80 000 åskådare upp och jublade när Mondo satte det nya världsrekordet. Utanför arenan var det fullt med barn som skanderade ”Mondo, Mondo…”. Det var helt magiskt!

Magnus Legnerfält, byggarbetare från Fjärdfundra, är en av Sveriges största OS-supportrar och befinner sig på plats i Paris.

Delade ut medalj till kungen

Efter stavhoppsguldet och världsrekordet så firades det stort på Sweden Arena och Sveriges kung och drottning var på plats. 

– Vi har setts i andra sammanhang och drottning Silvia kände igen mig. Som alltid när det vinns en medalj så har vi med oss våra egna medaljer som säger ”Swedish gold/silver/bronze Today”. Jag överlämnade guldmedaljen till kungen som glatt tog emot den. Han har tidigare fått medalj av mig på OS i Rio och Pyongjang. Jag har blivit en riktig kunglig hovleverantör av medaljer! säger Lengan och skrattar.

Lengan delar ut sin egen guldmedalj till kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia.

Svårt att få tag på biljetter

Generellt sett så hyllar Lengan arrangemanget i Paris till skyarna. 

– Det är så välordnat och maffigt gjort! Igår kväll var vi på en arena vid Eiffeltornet – vilken magisk plats! Det är en av de häftigaste arenor jag varit på. Paris har lyckats baka in sina historiska moment på ett suveränt sätt i arrangemanget. 

Paris historiska monument pryder OS-arenorna.

Det enda negativa med årets olympiska spel är att det är svårt att få tag på biljetter. 

– Det är sjukt mycket folk här, dyrt, och biljetterna säljer slut direkt. Jag gör nu allt jag kan för att få biljett till pingisfinalen. Den är slutsåld, men det finns alltid vägar att gå. Man kan få tag på biljetter på svarta marknaden sedan finns ju handikappsbiljetter kvar, säger han lite eftertänksamt innan han fnissar till. 

När Ena Håbo-Tidningen samtalar med Lengan på torsdag förmiddag så sitter han ute i den grönskande trädgården till det trevåningshus som han och hans vänner hyr. 

– Vi har nytvättade Sverigetröjor och laddar nu inför eftermiddagen och kvällen. Vännerna återvänder till Sverige på måndag och Lengan kikar redan framåt och planerar för framtida konsertresor, skid-VM i Norge och vinter-OS i Italien.

Lengan (till höger) och hans vänner firar svenska vinster på plats i Paris.
Powered by Labrador CMS