Silvertjejer. Enköping Rugbyklubbs damer vann SM-silver i 15-manna på hemmaplan i lördags.

Ny SM-medalj för ERK-damerna: ”Vi ska vara stolta över vår insats i år”

I helgen tog Enköping Rugbyklubbs damer SM-silver i 15-manna och kan därmed se tillbaka på en mycket framgångsrik säsong.

Publicerad

Helgens final var den andra finalmatchen mellan de två lagen och Stockholm Exilens ladies vann med totalt 36–10 (26–10 i första matchen) mot ERK-damerna efter 10–10 på Korsängens idrottsfält.

– Den andra SM-finalen var. Vi fick se mycket fin rugby med bra försvarsspel och två fina försök av ERK som gjordes av Nathalie Mellin och Keli Franks, säger ERK-lagledaren Emelie Bergström.

Hon fortsätter:

– Vi visste med oss att vi behövde vinna med 17 poäng för att ta hem SM-guldet och vi gick in med inställningen att ge allt i alla situationer. Det gjorde vi också, men det räckte inte denna gång.

Landslagsuppdrag väntar

För några av spelarna väntar även landslagsuppdrag under vintern

Efter slutsignalen var det enligt Emelie Bergström mycket känslor och besvikelse över det uteblivna SM guldet.

– Vi ska vara stolta över vår insats i år och att vi vann SM silver i 15-manna och sedan tidigare har vi ett SM guld i 7-manna. 

– Nu tar laget en välförtjänt vila efter en fin säsong med många fina prestationer, innan försäsongen kör igång igen. För några av spelarna väntar även landslagsuppdrag under vintern, berättar lagledaren.

Även på herrsidan har ERK presterat väl med ett SM-silver i 7-manna, SM-brons i 15-manna och ett SM-brons i 15-manna P18.

ERK har under säsongen haft landslagsspelare i både P18 och F18 samt dam- och herrlandslagen.

Powered by Labrador CMS