Vind i seglen. ESS arrangerade årets SM i 2-krona och helgen bjöd på fint väder och goda resultat för segelklubben. Hemmaseglarna Lee Alvemark och Pontus Dolfei kammade hem guldet.

SM-guld för Enköpingsparet på hemmavatten

I helgen anordnade Enköpings Segelsällskap SM för första gången på 20 år och Enköpingsseglarna Pontus Dolfei och Lee Alvemark lyckades kamma hem guld i 2-krona.

Publicerad

ESS arrangerade årets SM i 2-krona (2-mansjolle) på Klubbholmen och Jonas Lindberg, tävlingsansvarig, är väldigt nöjd med helgen.

– Vi hade fint väder med bra vindar och segling både lördag och söndag. Pontus Dolfei och Lee Alvemark tog förstaplatsen på hemmaplan vilket blev kronan på verket. Det blev oerhört lyckat, såväl resultat som evenemangsmässigt, säger Lindberg.

"En sport för alla"

För att tävla i SM 2-krona behövde man inte kvala in utan alla med en båt kunde anmäla sig. Den yngsta tävlingsdeltagaren var 12 år och den äldsta 81.

– Det är verkligen en sport för alla och ESS ungdomar vann tillsammans också Bästa ungdomsklubb, vilket är en fantastisk vinst och ett kvitto på vår satsning på våra unga. Vi arrangerade framförallt SM i år just för våra ungdomar, säger tävlingsledaren.

Helgens tävling är den största som någonsin ägt rum på Klubbholmen.

Powered by Labrador CMS